Известие

Collapse
No announcement yet.

Труден избор..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Някои казват бензин други дизел.Аз лично съм за бензина с ръчна скоростна кутия.А и професионалистите от "Fifth gear" го казаха в едно предаване още преди 2-3години:
    "Наи-добрия двигател за 156 като баланс между разходи и тръпка е 2.0t.s."

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Най-добрият двигател на 156 модела е 2.4 JTD. Комбинация от вървеж, разход и най-висок въртящ момент. Здрав двигател, а с чип става 170 коня. Колкото до 2.0, във форума можете да прочетете колко много проблемни коли има именно с такъв двигател. А от моята съм много доволен, но ако бях рейсър щях да предпочета 2.5 V6 и да си троша главата
      Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Колега snagals Ето обещаните снимки,но колата е доста мръсничка. Ето и инфо:
        Първа регистрация - 02,2000г.
        Регистрация в БГ август 2007г.
        Цвят - хамелеон /жълто-зеленикаво-сиво-синкаво/ зависи от слънчевата светлина и ъгъла на гледане
        Климатроник
        Ел.стъкла
        Ел.огледала
        Ел. фарове
        Зимни гуми - Мишелин
        1,9 JTD,последно засичане на смесен разход на гориво 03.12.2007г-15.12.2007г - 5,6л./100км
        Сменени :
        всички ремъци, ролки,филтри,
        масло - Селения Турбо Дизел
        дебитомер,
        вдясно горен и долен носач, втулки на стабилиз.щанга,реглаж на предницата след това
        сменен термостат преди 3-4 месеца

Ще се опитам да ти кача и снимките
        Абе то май си стана като обява ,но дайте малко време на колегата да я прочете и ако искате триите!
        Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Еееееееееееее,как съм ги завъртял тия снимки все едно ,че слизам от Шипка, за което се извинявам!
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от pinko
            Първоначално публикувано от fiore
            да сте виждали дизелово ферари или такова с газова уредба
            Че Алфите какво общо имат с Ферари?

Те са си Фиати, ама по-хубави.

А дизелите са си много хубави и като се чипосат вървят повече от всеки бензин
            чак повече не вървят ама наистина стават добри. шегичка бре. въпрос на вкус. а за сведение на посрещачите, първите коли на ферари са направени на база на алфа, а фиат си е бил отделна фирма. това че после купува алфа..... така че, хайде башка. те от фиат си знаят че са грозно пате
            Най-добрият двигател на 156 модела е 2.4 JTD. Комбинация от вървеж, разход и най-висок въртящ момент. Здрав двигател, а с чип става 170 коня. Колкото до 2.0, във форума можете да прочетете колко много проблемни коли има именно с такъв двигател. А от моята съм много доволен, но ако бях рейсър щях да предпочета 2.5 V6 и да си троша главата Rolling Eyes
            не споря че си прав за здравината на 2,4JTD. а за сравнение на въртящ момент между дизел и бензин няма място. относително икономичен е. все пак предпочитанията ми са към смяна на бензиновия 2,0 агрегат с 3,2JTS. не е необходимо да си "рейсър" за да си правиш кефа с бързи коли. имах 155 с 2,5 V6 преди години- невероятно но трошливо.
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

мерси колега за снимките и инфото,нали разбираш че ме чака оглед на доста коли пак и не сам сигурен все още дали ще е дизел,но ако се реша ще пиша вав форума и ако не си я махнал вече ще говорим по сериозно ОК

Comment

ОК,snagals .Не е въпрос за махане,колата си я стегнах да е както аз искам,но онази 166-ца е супер и ме съблазни та затова.Иначе ще си я карам,ако изпусна другата и разбира се ако не се появи сериозен купувач,защото не съм човек който може да се цигани и пазари.
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Working...
                X